Богата ромска фамилия посрещна новороден наследник с хеликоптер и карета-ВИДЕО

Новородено пловдивчанче се прибра в дома си с хеликоптер. Зрелищното шоу се разигра вчера в квартал „Столипиново“.

Летателното средство кацна на кварталния стадион до Преспите. От него гордите родители изнесоха бебето си, натовариха го на специално пристигнала каляска, теглена от наперен кон, и го откараха вкъщи.

„Ей, времената се менят. Преди разправяхме, че щълкел носи бебетата в махалата, сега вече ще бием тъпана, че ни ги карат с хеликоптер“, шегуваха се отстрани наблюдатели на необичайната гледка.

Нестандартният екскорт бе организиран от дядото на бебето – Асен Карагьозов.

Той бе организирал и пищно тържество в махалата. „Вертолета има документи, както и летателен план за днешното мероприятие. Собственикът е от София, базата с хеликоптерите е в Самоков. Той има фирма, която се занимава с полети. Човекът ми дължи услуга и предложи да изненадаме роднините. Той организира документите и разрешителните. Каза да не се притеснявам за нищо. Аз чаках бебето на стадиона, взехме го и се прибрахме. Имахме точно две минути за слизане и пак да излети вертолета. Голям празник е за нас и всичко е законно”, заяви Асен Карагьозов.

Празникът бе прекратен около 17:00 часа след сигнали на граждани за висока музика и блокада на булевард „Марица”. Танцуващи бяха превзели лентата за движение, показвайки уменията си под ромски ритми. Две патрулки бяха изпратени на място. Организаторът се сдоби с предписание, а фиестата бе прекратена. Междувременно всички институции бяха сигнализирани за полета на хеликоптера и кацането му. Информация за полета не е подавана в полицията, нито пък е уведомена общината, чиято собственост е въпросното игрище.

Видео: TrafficNews

 

 

 

- реклама -