Пламен Бобоков, следствие, разпит, Борисов
Снимка: БГНЕС

Бобоков благодари на Борисов за определението „почтен човек“

Отдавна разказвам, че ние сме порядъчни хора с брат ми, сериозни инвеститори и заслужаваме достойно отношение.

Това заяви бизнесменът Пламен Бобоков след поредния разпит в Националното следствие.

Снимка: БГНЕС

„Чух какво каза г-н Борисов и му благодаря за това определение, тъй като аз отдавна го разказвам на всички медии, че ние сме порядъчни хора с брат ми, сериозни инвеститори и заслужаваме достойно отношение, а не това, в което в момента сме въвлечени по нечий каприз, не знам чий, за съжаление“, каза бизнесменът.

Попитан дали е получавал помощ от държавата за неговия бизнес, Бобоков категорично отговори: Не.

“Само и единствено по време на делегации да се кажат две добри думи в чуждата администрация при чуждите президенти, премиери и т.н.”, заяви той.

По-рано днес министър-председателят Бойко Борисов каза, че се познава с единия от братята Бобокови от над 10 години.

Снимка: БГНЕС

“Бил е в мои делегации, оказвал съм му съдействие за бизнеса зад граница по предложение и на работодателските организации. Винаги съм считал, че е почтен човек”, посочи премиерът. Той заяви, че многократно е водил комуникация с него, а с Атанас Бобоков никога.

“И пак повтарям всичко е било в сферата на това, което законът позволява да подпомагаме бизнеса зад граница”, каза Борисов.

Пламен Бобоков беше разпитан за кореспонденцията с Петър Ненов.

Българският гражданин е осъден за данъчни престъпления от румънски съд на 6 г. лишаване от свобода. Понастоящем изтърпява присъдата си в Софийския затвор. Преди време от прокуратурата съобщиха, че при продължаващия анализ на заключенията от компютърно-техническа експертиза на мобилен телефон, ползван от П.Б.е установено, че а различни дати през м. април и м. май 2020 г. П.Б. обменя текстови съобщения с лице, записано като „Pepi- Ro“, както и с „Prezident-Pl. Uzunov“, касаещи правомощията на Комисията по помилване към президента на Република България. След публикуването на новите чатове от прокуратурата, от прессекретариата на държавния глава заявиха, че в президентската институция няма и не се е провеждала процедура за помилване на лицето Петър Ненов.

- реклама -