Боби Михайлов, Борислав Михайлов, БФС
Снимка: bfunion.bg

Боби Михайлов: „Протестите срещу мен са платени“

Президентът на БФС Боби Михайлов заяви, че протестите срещу него и управлението му са платени. Думите му дойдоха след конгреса на БФС, на който беше приет бюджетът до 2026 г. Това беше условие, за да може централата да запази лиценза си.

На конгреса присъстваха 445 от общо 536 делегати. Около 400 от тях участваха в разлините гласувания. „Както видяхте, днес имаше 435 делегати. Това са хората, които си избират ръководството. Никой не протестира. Протестите на феновете са платени и всички знаете от кого. На тези хора ще им кажа, че не футболният съюз е виновен за състоянието на клубовете, на които са фенове, а управлението на собствените им клубове. Те да си подкрепят клубовете“, каза Боби Михайлов.

„Тези протести са излишни и разединяват футбола. Това идва от една група младежи, които са решили, че на всяка цена трябва да поемат властта във футбола. Но си има закони в тази държава и хората в тази зала определят кой да е президент“, добави той.

Предвидените приходи на БФС за 2022 г. са 19.812 млн. лева, като почти всяка от следващите години те намаляват, за да стигнат до 18.124 милиона през 2026 г. В същото време се предвижда разходите да растат – от 16.864 млн. лева за 2022 г. до 17.999 милиона за 2026 г.

Членовете на БФС също така гласуваха да бъдат разгледани жалбите на клубовете, санкционирани с решение на Изпълнителния комитет, и взеха решение 9 от тях да бъдат върнати в системата на БФС и техните отбори да продължат участието си в съответната група. Жалбите на 64 клуба бяха оставени без уважение. Всички изключени клубове ще имат възможност отново да кандидатстват за членство, ако отстранят нарушенията.

- реклама -