Боби Михайлов, Борислав Михайлов, БФС
Снимка: bfunion.bg

Борислав Михайлов нападна Бербатов и опозицията

Президентът на БФС Борислав Михайлов нападна остро опозицията и водача ѝ Димитър Бербатов. Той хвърли върху тях вината за голяма част от проблемите във футбола. Михайлов говори пред гонг.бг – сайт, който е близък до собственика на Лудогорец Кирил Домусчиев.

„Категорично няма да има нов конгрес. Българският футболен съюз и българският футбол не са длъжни да обслужват нечии ръководни амбиции и прищевки. Повтарям – точно тези хора са виновни за настоящата ситуация. Още от момента, в който оттеглих оставката си, започнаха постоянните им опити да разклатят БФС – сигнали, претенции, всякакви ченгеджийски номера, с които пробваха да отложат вписването ми. БФС е минал през много проверки и одити от държавата и международните институции, при които няма нито едно установено нарушение“, каза Борислав Михайлов.

„Колкото до липсата на качество – на колко големи първенства се класира поколението на Бербатов, Стилиян Петров и Мартин Петров? Защото са големи, качествени футболисти – спор няма. Имат едно-единствено участие на финали (Евро 2004), на което аз съм им бил ръководител – като първи вицепрезидент и отговорник за националните отбори. И на това първенство отбелязахме един-единствен гол от дузпа, а получихме девет. Значи не става дума за липса на качество, а за различни обстоятелства в различни моменти – липса на характер, липса на отговорност, липса на отношение към колектив. Аз имам над сто мача за националния отбор, бил съм на три световни и едно европейско първенство, но тогава всички се раздавахме и милеехме за България. Нещо, което за съжаление не се видя нито при поколението на Бербатов и Петрови, нито след тях“, добавя той.

Борислав Михайлов каза още, че до края на следващия месец ще бъде назначен нов селекционер на националния тим. Последният – Ясен Петров – подаде оставка след 2:5 от Грузия.

- реклама -