Боби Михайлов

Боби Михайлов: Хубчев сам си тръгна, има оферта от друг клуб

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов разкри, че доскорошният селекционер на националния отбор Петър Хубчев сам е пожелал да напусне, тъй като е бил раздвоен, защото е имал оферта от друг клуб.

По-рано днес Михайлов официално представи новия треньор на „лъвовете“ Красимир Балъков

Още миналия месец се заговори, че Хубчев има оферта да застане начело на Левски и ще си тръгне от националния отбор, като днес треньорската рокада в тима бе потвърдена след заседанието на Изпълнителния комитет на БФС. „Много искам да благодаря на човека, който се съгласи в този труден и деликатен момент, толкова скоро до мачовете с Чехия и Косово, при положение, че и след два дена изтича срока за повиквателни за чужбина. Това означава много за мен, че той се съгласи. Той е един от най-големите футболисти на нашето време и въобще и това говори много за него като човек, който вярва в българския футбол и националния отбор. Надявам се да има късмет и да успее да класира отбора„, представи новия треньор Михайлов.

„Хубчев е преценил, беше раздвоен, има оферта и от клуб, разбирам го и него. Той каквото можа направи, както каза и Краси, той направи една добра основа. Никога не го е гонил, той просто сам реши, че иска да поеме нещо друго. За всички други спекулации, защото някой е казал нещо или не е казал, или е обидил момчетата или не е обидил – това е мъжки спорт, на никой не се сърдя, животът продължава“, коментира още президентът на БФС.

Той категорично отхвърли да е имало някакво вмешателство в работата на досегашния треньор от страна на ръководството на съюза. „Това не е вмешателство, критика може да се приема от всеки. Освен това Лечков е отговорник за националния отбор. Критика не е вмешателство. Той ми каза, че е раздвоен. Той си тръгна сам по негово решение. Това се случи в края на април“, обясни Михайлов.

- реклама -