Боби Михайлов, Борислав Михайлов, БФС
Снимка: bfunion.bg

Боби се ентусиазира, ще докарва европейски финал в България

Президентът на БФС Боби Михайлов малко не на място обяви, че в България се напредва по ремонта на някои стадиони и изграждането на нови такива, което ще позволи на страната да приеме финал в европейските клубни турнири. Той говори при откриване на тренировъчен терен в Елин Пелин.

„Надявам се от някои от тези терени да излезе новото силно поколение на България. Това зависи от самите дечица най-вече. Ние продължаваме да помагаме. В рамките на няколко месеца ще открием още игрища, на някои места са цели терени“, каза Михайлов.

„Няма футболен съюз в света, който да е направил стадион, това е работа на държавата. Но се надявам скоро да имаме хубав голям стадион. В Пловдив върви добре работата с двата стадиона на Ботев и Локомотив. Във Варна също на Черно море стадиона“, предава думите на президента на БФС „Спортал“.

„Да се надяваме до една-две години да има стадион, с който можем да участваме и да мога да докарам тук финал за Суперкупа или Лига на Конфедерациите. Стадион „Пловдив“ ми е голяма болка. Там също може да се направи добре реконструкция и инвестицията да не е толкова голяма. Чашата е добре направена, бетонът си стои, теренът е добър, защото никой не влиза. Трябва да се сложат седалки“, завърши той.

Ентусиазмът на Боби Михайлов обаче е напразен. Дори и след края на ремонтите, за които не е сигурно дали ще има пари, стадионите няма да отговарят на изискванията на УЕФА за домакинство на европейски финал.

- реклама -