Жером Боатенг

Боатенг е осъден да плати 1.8 млн. евро за нападание

Бившият национал на Германия Жером Боатенг беше осъден да плати 1.8 млн. евро на бившата си партньорка. Това е обезщетение за нападание срещу нея. Шерин С. е и майка на двете му дъщери. По немските закони обаче той можеше да се озове в затвора за период от пет години.

Индицентът се е случил по време на ваканция в Карибите през 2018-а. Според Шерин Боатенг я е ударил толкова силно, че тя е останала без дъх. Футболистът описа друга версия в показанията си пред съда. Според него всичко тръгва от спор по време на игра на карти. Бившият играч на Байерн твърди, че Шерин е започнала да го обижда и да го удря. Той я блъснал, при което тя паднала и се наранила. Той твърди още, че е хвърлил възглавница по масата и е съборил лапмата стояща там. Според Шерин той я е замерил с въпросната лампа. Съдър освен това изслуша четирима свидетели.

Жером Боатенг спечели 22 трофея докато беше в Байерн. Той е девет пъти шампион на Германия и два пъти носител на трофея от Шампионската лига. През август той отиде в Лион като свободен агент, след като договорът му с Байерн изтече.

През февруари последната му приятелка – Каиса Ленхард – се самоуби в апаратамента си в Берлин. Тогава той беше с Байерн в Катар за Световното клубно първенство.

- реклама -