сн. БГНЕС

БНТ свали от екран Горан Благоев

Днес известният журналист Горан Благоев е бил информиран от ръководството на Българската национална телевизия, че неговото предаване „Вяра и общество“ е свалено от екран и той няма да бъде водещ. Благоев също така няма да бъде водещ и на известното публицистично предаване на БНТ „История БГ“.

В началото на лятото неговото предаване „Вяра и общество“ беше свалено за пръв път от малкия екран, което предизвика сериозна обществена реакция в подкрепа на Благоев.

Малко по-късно той беше върнат на работа. Горан Благоев се включи в политическия проект на Цветан Цветанов „Републиканци за България“.

Благоев също така участва в протестите, организирани от „Отровното трио“, които продължават почти 90 дни и искат оставката на премиера Бойко Борисов, главния прокурор Иван Гешев и провеждането на честни парламентарни избори.

 Той е единственият щатен служител на медията, чието име е на челно място под подписката с която над 1300 интелектуалци и общественици поискаха оставката на Кошлуков още през юли тази година.

Ръководството на БНТ не уволнява Благоев, а го оставя изпълнителен продуцент на извънредните предавания, свързани с национални и църковни чествания, което е явен знак, че се цели неговото отстраняване от национален ефир.

- реклама -