БНБ пуска сребърна монета за Българския олимпийски комитет

БНБ пуска сребърна монета за Българския олимпийски комитет. От 20 март 2023 г. Българската народна банка пуска в обращение сребърна възпоменателна монета на тема „100 години от основаването на Българския олимпийски комитет“Цената на монетата при пускане в обращение е 132 лева.

Монетата ще се продава в Българската народна банка – на две каси в София, пл. „Княз Александър I“ № 1 и четири каси в Касов център на БНБ в София на ул. „Михаил Тенев“ № 10.

Всеки клиент ще може да закупи от касите на Българската народна банка само по 1 монета, независимо дали закупува от свое име и за своя сметка или от името и за сметка на друго лице, съгласно представено нотариално заверено изрично пълномощно за закупуването на конкретната възпоменателна монета.

Междувременно Златната двулевка с Паисий Хилендарски удари 10 000 лева. Това показа проверка на „Телеграф“ в обявите и аукционите за продажба на възпоменателната монета.Спекулантите изнагляха с безумната надценка на парата, която Българската народна банка пусна миналото лято за 3755 лв. Тиражът на златния Паисий беше 4000 бройки, а пред БНБ се извиха дълги опашки от мераклии да се сдобият с ценната монета. Въпреки ограниченията, въведени от банката, прекупвачи са се сдобили с по-големи количества, които сега предлагат на безумна цена. „Разполагам със 7 бр. налични. Цената е за 1 бр. и е твърда. Не подлежи на коментар и пазарлъци“, гласи една от офертите за 10 бона.

- реклама -