Байерн, Ауди, БМВ
След шест години Байерн ще смени Ауди с BMW

БМВ замества Ауди в Байерн срещу 800 млн. евро

Aвтомобилният концерн БМВ (BMW) ще стане акционер в Байерн Мюнхен. Това обяви официално говорителят на компанията Матиас Шмид. БМВ влиза в клуба на мястото на Ауди. Членът на борда на директорите на баварците Едмунд Щойбер също потвърди новината.

„Компанията е в напреднали преговори с футболния шампион, за да стане негов официален превозвач. Двете страни вече подписаха меморандум през миналата година. Остава да се официализира договорът“, обясни Шмид

Ауди има 8.33% дял в колоса от Мюнхен. Автомобилният производител от Инголщад влезе в клуба през 2010-а. Ауди инвестира 90 милиона евро само за първата година. Сега обаче BMW ще изкупи дела на конкурента си.

Ауди ще си тръгне от Байерн през 2025-а

Срокът на договора между БМВ и клуба ще бъде за 10 години. Той ще влезе в сила през 2025-а, когато изтича партньорството с Ауди. Общата стойност на контракта е 800 милиона евро.

Баварците са публична компания, която се притежава от акционерите. В момента освен Ауди, акционери са Алианц и Адидас, които също имат по 8.33%. Мажоритарният дял от 75% се държи от членовете на клуба.

- реклама -