Bluetooth трансмитер: Една модерна джаджа за всеки по-стар автомобил

Лесно може да заместите мултимедийните системи, типични за съвременните автомобили

За повечето от шофьорите удоволствието от управлението на автомобила върви редом с хубавата музика.

Възпроизвеждането на любимите парчета е изключително лесно чрез стрийминг платформите. За да слушате точно ритмите, които искате, е необходим само трансмитер за кола, когато в оборудването ви не влиза съвременна мултимедийна система.

FM трансмитерите са преносими и особено компактни по размер, което ги прави са изключително удобни. Тяхната роля е да преобразуват даден аудио изход във ФМ радио сигнал. Добрата новина е, че всеки трансмитер може да бъде свързан не само към плейъра, но също така към жак за слушалки или сателитна радио система.

Модулаторите от този тип превръщат шофирането в приятно изживяване, а на фона на скромната инвестиция, предимството несъмнено е високо оценено от собствениците на превозни средства от по-старо поколение.

Трансмитерът за кола с блутут работи на ниски честоти и предоставя вариант да слушате музика, включвайки го директно в usb, от смартфона или mp3 плейър. След употреба може просто да го приберете в жабката или дори в чантата си, ако по принцип избягвате да оставяте вещи в колата си.

Препоръчително е като честота да търсите по-широк спектър при покупката на качествен блутут за кола. Смята се, че класните трансмитери покриват стойности от 88,1 до 107,9 мегабайта. До голяма степен те съответстват на параметрите за FM: 87,5 – 108MHz.

Типът на предаване на сигнала от FM трансмитерите също е от значение. Може да избирате между модели с bluetooth или конвенционални устройства.

Потребителите, които държат да се наслаждават на музиката от смартфона си, Bluetooth функцията е основно изискване. Освен това при стандартния трансмитер звукът е моно, докато при блутут трансмитера за кола той е стерео, нещо което със сигурност бихте избрали, докато пътувате в автомобила.

За мнозина различията в технологичните джаджи за предаване на данни остават неясни.

Накратко, картината изглежда по този начин:

Bluetooth за кола

Електронен модул с универсално приложение, с чиято помощ се прехвърлят безжично данни на определено ограничено разстояние между две устройства. Те могат да са текстови документи, снимки, музикални файлове, видеа, програми.

FM трансмитер за кола

Frequency modulation, или в превод на български „честотна модулация“. Устройството възпроизвежда аудио-файлове, които се намират на сменяеми носители. Те се предават на вграденото в автомобила FM радио, а то от своя страна чрез акустичната система ги възпроизвежда.

Настройването не изисква гениални умения

Трансмитерът се нуждае от захранване, за да може да функционира по начина, който се очаква от него. Обичайно 12V са му напълно достатъчно, така че просто трябва да го поставите на мястото на запалката в колата.

След като вече сте го включили, трябва да потърсите FM честота, на която да излъчва данните. Той играе роля на мини радиостанция и може да транслира аудио сигнала от флашката или смартфона, само ако е настроен на еднаква честота с радиото. Съветът на специалистите е да запаметите в настройките няколко незаети честоти, които може да сменяте при нужда и възникване на евентуални смущения във връзката.

Потърсете празна радио честота и настройте fm трансмитера именно на нея. Процесът е завършен и вече може да запалите двигателя, да изберете любимите си песни и да се отправите към избраната посока.

На практика няма какво да объркате при използването на устройството.

Повечето модели разполагат с дисплей и бутони за превъртане, спиране и пускане на музиката, други са снабдена с няколко порта или бонус опции.

Качественият звук се определя от разстоянието за предаване на вълната, която характеристика е част от параметрите на избрания трансмитер.

При някои е налице и дистанционно управление, което е полезно основно за вашите спътници, стига да сте им предоставили достъп до избора на музиката, или когато пътувате заедно с децата си.

 

 

 

 

- реклама -