аутопсия дете пневмония починало педиатрия

БЛС: Лекарите бяха нападнати неоснователно за смъртта на 3-годишния Алекс

Състоянието на 3-годишния Алекс е било тежко и необратимо. Това заяви пред журналисти д-р Иван Маджаров, председател на Българския лекарски съюз, след проверка па случая със смъртта на детето, чиито родители обиколиха 3 болници в София. „За съжаление неоснователно бяха отстранени шефове на болници, неоснователно бяха наранени лекарите, които го лекуваха това дете, неоснователно бе наранена д-р Елена Георгиева. Стигна се до там да се обезкървява още специалността „Педиатрия“, заяви още д-р Маджаров.

сн. БГНЕС

По думите му детето е починали от тежка двустранна хеморагична пневмония (двустранни масивни кръвоизливи в белите дробове), причинена от вирусна инфекция, при която са възникнали и допълнителни усложнения – тежки двустранни кръвоизливи, полиорганна недостатъчност в надбъбречните жлези.

„Призовавам ви всички заедно да се борим за обществото, да градим доверие и вяра. И в съвремието стават чудеса, но те стават, когато вярваме в своя лечител.Аз заявявам, че вярвам на българските медии“, каза той.

След края на заявлението един от присъстващите в залата заяви, че това са пълни глупости. „Хората ги познавам и искам да кажа, че ме е срам от това което говорите. Нормално ли е да ви разкарват от болница в болница и да чакате часове наред. Аз лично съм искал да бия лекар от Бърза помощ, защото отиваме по спешност там и ми казват: Ами заведете го на лекар!. А аз къде съм го довел!“, заяви още мъжът.

Шефът на БЛС отговори, че когато отидем на лекар – там има и други болни. На всеки трябва да му се обърне внимание. Златният стандарт е по 20 минути по пациент.  Ако някой е наистина зле е задължително да му дадем предимство като общество и като пациенти. Ако някой иска да бие лекар, то това е престъпление срещу служебно лице и категорично не го приемам, категоричен е Маджаров.

- реклама -