Близо 2 години след убийството на намерената в куфар Евгения: Поискаха ексхумация на тялото ѝ

Поредно заседание се проведе по делото за убийството на Евгения Владимирова, съобщи NOVA. Съдът прие няколко експертизи. От съдебно-психиатричната и психологична стана ясно психичното състояние на двамата подсъдими – съпругът на Евгения Орлин Владимиров и баща му Пламен, който е сочен за съучастник.

Според данните, Орлин не страда от психоза и няма данни той да е страдал от такова разстройство към момента на извършеното престъпление през октомври 2021 година.

Така според изводите на експертите Орлин Владимиров, ако е извършил деянието, в което е обвинен – за убийството на съпругата си, то той го е разбирал и е могъл да ръководи постъпките си, като съответно може да дава обяснения относно деянията си и пълноценно да участва в наказателния процес, съобщиха вещи лица по делото.

Защитата на Владимиров поиска ексхумация на тялото на Евгения. Според тях съдебномедицинската експертиза била направена некомпетентно. Съдът отказа това искане.

Не беше допусната експертизата на психолозите, изготвена от Тодор Тодоров. Причината – адвокатите на Орлин Владимиров се обосноват с факта, че Тодоров е дал медийни изявления. В тази експертиза стават ясни резултатите от водените беседи с обвиняемите баща и син.

На следващото заседание, което е насрочено за 28 септември, подсъдимият Орлин Владимиров заяви, че иска да даде обяснения по делото. До този момент той пазеше мълчание.

- реклама -