Близките на Виктория Маринова искат 450 000 лв. кръвнина, Северин ще получи намалена присъда

Родителите и дъщерята на убитата журналистка Виктория Маринова искат общо 450 000 лв. кръвнина от убиеца й Северин Красимиров.

Съдът прие делото да се гледа при съкратената процедура

Тъй като е признал вината си, Северин ще избегне най-тежкото наказание – доживотен затвор без право на замяна.

Обвиняемият запази мълчание пред репортерите, но пред магистратите каза, че си признава и много съжалява. За процеса от Германия пристигна майка му Надежда, която се тръшкаше на земята с викове и писъци, заради които се наложи охраната да я изведе.

Северин Красимиров ще отговаря за три деяния – убийство, изнасилване и блудство, всички извършени по особено жесток и мъчителен за жертвата начин. Прокуратурата ще настоява за налагането на най-тежката мярка – доживотен затвор без право на обжалване.

Още днес в съдебната зала ще бъде изчетен обвинителният акт срещу Красимиров и ще бъдат изслушани пледоариите на прокуратурата , частните обвинители и защитата. Възможно е още днес делото да приключи с присъда. По закон, ако Северин признае вината си, е възможно той да получи присъда под минималната, която в случая е около 30 години.

Северин е единственият обвиняем за убийството на Виктория Маринова. 30-годишната телевизионна водеща беше нападната на 6 октомври 2018 г. посред бял ден, докато тичала по крайбрежната алея в Русе. От прокуратурата обясниха, че мотивът за убийството на Маринова е сексуален. Държавното обвинение категорично отхвърля твърдението, че престъплението е било поръчано или свързано с професията на жертвата, както и версията, че Северин Красимиров е имал помагачи.

- реклама -