Галиче

Близките на Андреа от Галиче: Един човешки живот не струва 18 години

„Доволна съм, че дадоха максимална присъда на убиеца. Не съм доволна от това, че годините са малко. Един човешки живот не струва 18 години. Той ще излезе на моите години здрав, прав, в силата си и ще може да си има семейство, деца. Ще може да си убива наново и … така. Осъдените сме ние“, казва пред Нова ТВ братовчедката на убитото момиче.

Присъдата на жестокия убиец, който отне живота на 18-годишната Андреа от село Галиче влезе в сила. Той беше осъден от Врачанския окръжен съд за 4 престъпления – влизане с взлом, грабеж, изнасилване и убийство.

За всичките извършени престъпления Аксел Олеков ще лежи в затвора 18 години. Това е маскималното, което можеше да му бъде присъдено, защото е извършил престъпленията още докато е бил малолетен.

„Това не е човек, това е изверг. Изверг! Как може след това си е купил техника, купил си е дрехи. Даже е бил сред разследващите е бил там и е бил усмихнат“, казва бащата на Андреа – Асен Руменов.

Той не е стъпвал в къщата в Галиче. Живее при свои близки в друго населено място. Там получи новината, че присъдата не е обжалвана и е влязла в сила.

„Радвам се, щото все пак се даде някаква присъда, защото има много случаи, в които присъдата в тоя период от време не може да се даде. Получи това, което е максимума от закона, според сега действащия закон. Според мен това не е достатъчно и никога не би могло да бъде за убийство от такъв характер. Това е жестокост, която не само заради мен и заради моя случай, но това трябваше да се накаже с максимална присъда за назидание на всички такива, които престъпват закона и които са склонни да извършат такива тежки престъпления“, казва Асен Руменов.

- реклама -