Близки на починал мъж нападнаха медици от Спешния център в Самоков

Целият филиал е изпочупен – апаратура, ампули, столове, изкъртени са 3 врати. Медиците от Центъра за спешна помощ в Самоков са били нападнати заради починал пациент. В болницата малко след 19 часа тази вечер е нахлула голяма група от хора, за да се саморазправят с екипа. Те разбиват вратите на филиала и влизат в залата за реанимация.

Ударен е лекарят, който се опитал да спаси пациента. Други хора от персонала също са нападнали.

Три патрулни коли на полицията са се отзовали на място, опитали са и тях да нападнат, разказват свидетели.

53-годишният мъж, който е починал, е докаран от близките си в състояние, несъвместимо с живота. Бил е с много високо кръвно и белодробен оток. Страдал е от тежък диабет.Медикът в спешния център е извикал двама лекари от болницата, включително реаниматор.На пациента са направени множество изследвания и пълен обем реанимационни действия, но състоянието му е било критично.

Починалият мъж е докаран в много тежко състояние, което е било почти несъвместимо с живота. Той е бил с диабет и високо кръвно.

Нападателите са избягали, като в момента се издирват. На място има засилено полицейско присъствие, както и екип от следователи. Има нанесени материални щети в болницата.

- реклама -
error: Съдържанието е защитено