Снимка: БГНЕС

Близкият сътрудник на Васил Божков Георги Попов пристигна под конвой в България – Обновена, снимки

Георги Попов пристигна в България.

Един от най-близките хора до Васил Божков се завърна у нас я с редовен полет от Дубай и още на пистата на летище София беше задържан и откаран в следствия арест.

Попов е задочно обвинен, че е част от организирана престъпна група, ръководена от намиращия се в Обединените арабски емирства Божков.

Снимка: БГНЕС

Тази сутрин той е предаден на международното летище в Дубай на командировани служители на Главна дирекция „Охрана“, които да конвоират Попов по време на полета до София. 

През консулското ни представителство е издаден временен паспорт, с който да може да се прибере в България.

Два буса на Съдебна охрана поеха Попов от самолетния изход, който беше различен от този на слизащите от полета Дубай-София.

Попов ще остане до 72 часа в ареста, където трябва да му бъде повдигнато, вече и лично, обвинението за участие в организирана престъпна група, а междувременно прокуратурата да реши, дали ще иска за него постоянен арест или ще предложи друга, по-лека мярка за неотклонение.

Снимка: БГНЕС

От края на януари 2020 г. Попов и Божков пребивават в Дубай. На 12 февруари 2020 г. бе оповестено, че за тях са се застъпили руските спецслужби, а ден по-късно в свое разследване ТВ ”Европа” оповести, че тази среща по неофициална информация е била уредена от официалния собственик на футболен клуб „Левски“ и сочен за дясна ръка на Божков – бизнесмена Георги Попов.

Попов договорил руски граждани да се застъпят за Божков пред властите ОАЕ.

Георги Попов стана известен след като придоби 87% от акциите на ФК „Левски“, като пълномощник и доверено лице на Божков.

- реклама -