Блиц среща: Вижте колко трае разговорът между Петков и Байдън (Видео)

Истинска блиц среща на високо ниво е успял да проведе премиерът Кирил Петков в Брюксел с

американския президент Джо Байдън.

Това става ясно от видео на БТА, публикувано във Фейсбук от активисти на ГЕРБ.

Клипът показва, че премиерът успява да „прихване“ US президента по време на срещата на Съвета на Европа миналата седмица в Брюксел, на която бе обсъдена войната в Украйна от евролидерите.

Видеото е продължителност 8 секунди

и показва как Петков спира Байдън, ръкува се с него, казва нещо на Байдън и след това двамата се разделят. Видимо Байдън, който е придружен от председателят на ЕС Шарл Мишел, не отговаря нищо на Петков. Клипът е споделен от PR-а на ГЕРБ Никола Николов с коментара:

„Браво, Кириле, пак се изложи!

Байдън се спря за 8 секунди, а ти написа един куп лъжи, които уж сте “обсъждали” 🤣„.

Малко по-късно коментар дойде и от бившия здравен министър и настоящ депутат от ГЕРБ проф. Костадин Ангелов. „Тя срещата с Байдън е по-кратка от разказите на Кирил за нея. А и Байдън гледам е доста приветлив и приказлив с Кирил. Кириле, Кириле, посмали малко!“, написа проф. Костадин Ангелов в личния си профил във фейсбук.

Миналата седмица, след срещата Петков публично обяви, че „с президента Джо Байдън обсъдихме много важна тема – как корупцията може да бъде инструмент на Путин за страните на Балканите“. Петков съобщи още, че се е срещнал с американския държавен глава в рамките на

срещата на лидерите на ЕС в Брюксел.

„Той ми каза: „абсолютно вярвам в това, което казваш“. Аз дадох и примера за Турски поток, където е факт, че 3 млрд. лв. бяха изхарчени от нашите пари за тръба, която не можем да използваме и явно джиповете на „Аркад“ се намериха в къщи, като на г-жа Арнаудова. Точно това е инструментът, работиш с политическата вихрушка, ако си Путин, караш ги да харчат национални пари за твои проекти и го работиш през корупция. Това не е само в България“, добави Петков. По думите му

подобна практика не се случва само у нас.

„Това е инструмент, който Путин е използвал, за да прави своите геополитически цели на Балканите. Огромната ни цел днес е да се фокусираме върху цените на газа и на горивата. Много е важно с един глас да се опитаме заедно да преговаряме, така че да свалим тези цени. Те директно влияят върху цените на тока и това влияе на всички цени – от хляба до олиото“, каза премиерът.

На 8 януари 2020 г. държавните лидери на Русия, Турция, България и Сърбия отвориха в символично кранчето на газопровода „Турски поток“, чиято цел е да транзитира руски газ към Европа, заобикаляйки Украйна. Реализирането на проекта в България стана в рекордно кратки срокове.

- реклама -