ин витро

Благотворителен търг ще набира средства за инвитро процедури

„In vitro“ означава „в стъкло“ от латински език, а „in vivo“- „живо състояние“. Камъкът и стъклото са основните „съставки“ в творчеството на Александра Велева-Туши, което е посветено на благородната кауза да помага на двойки с репродуктивни проблеми.

Нейните произведения ще бъдат част от благотворителен търг, който ще набира средства за да има повече български деца

„Творците трябва по-скоро да начертават и проправят път към разрешаването на проблемите, развивайки и променяйки фокуса на мислене у хората. Затова цикълът произведения IN VITRO – IN VIVO цели да предложи нова философия и гледна точка, разделена на етапи и търсеща разумни решения“, споделя Туши.
В изложбата основна роля ще има публиката, включвайки се с присъствие и участвайки в благотворителния търг, чрез който ще се набират средства за инвитро процедури в подкрепа на фондация „Искам бебе“ и под надслов „Сплотени за нов живот“.
Материалите на творбите са чешки оловен кристал, флоатно/плоско стъкло, органични
материали, мрамор, керамика и дърво. Цикълът се състои от 14 разказа, съпътствани от творби, разглеждащи създаването на живота – чрез художествени форми от стъкло и стихове, в които има и многоточия, предназначени за имената на бъдещите родени
деца след провеждането на кампанията IN VITRO – IN VIVO.
Благотворителният търг ще се проведе на 31 октомври от 19:00 часа в галерия „София 79″, която се намира в хотел „Арена ди Сердика“.
- реклама -