Благой Рагин
Снимка: БГНЕС

Благой Рагин: Аз съм Дон Кихот! От хотелиерската асоциация го смятали за Майка Тереза

„Ще продължа да помагам с каквото мога. Аз съм един Дон Кихот“, заяви бившият шеф на БХРА Радой Рагин

„Оставката на г-н Рагин е достойна постъпка от негова страна. Радвам се, че чу молбата ми, защото е важно Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) да представя интересите на работещите в сектора. Те трябва да бъдат подпомагани и уважавани по всякакъв начин. Недопустимо е подобно поведение от страна на председателя на асоциацията”, заяви по Нова телевизия министърът на туризма Николина Ангелкова.

От своя страна Благой Рагин заяви, че думите му, че трябва да се внимава шведските туристи да не се обидят заради скандала с ритнатата камериерка, са били манипулирани и пресилени в медиите.

„Тогава казах, че всеки гражданин – чужд или българин, който наруши закона, трябва да си понесе наказанието. След това казах, че искам да бъдем по-внимателни към обикновените шведи, защото те не са виновни, че един техен лумпен руши имиджа на страната им. После обаче написаха, че съм казал да се усмихваме и да бъдем внимателни. Те да ни ритат и ние да ги покровителстваме”, поясни Рагин.

„Извинявам се на всички, ако съм обидил някого”, допълни той.

„Аз от една година се моля на моите колеги да ме освободят, защото още тогава получих покана да се оттегля, защото не съм удобен за някои хора. Аз поисках освобождаване, но моите колеги не ме пуснаха. Преди една седмица отново ми намекнаха, че е крайно време да освободя поста и сега виждате какво се случва. Благодаря ви, че ми помогнахте да се оттегля”, заяви Благой Рагин.

„Аз ще продължа да помагам с каквото мога без ангажименти. Това е моята кауза, аз съм един Дон Кихот”, допълни бившият шеф на БХРА

Главният секретар на БХРА Веселин Налбантов заяви:

„Няма да толерираме подобни действия. Тези случаи ще продължат и ще има такива. Не прибегнах до правосъдието, а превъзпитах въпросния човек, който бе нападнал моя служителка. Искам да каже, че Благой Рагин е в колективен орган. Ние го знаем като Майка Тереза, иска да бъде добър към всички. Няма да му позволим да се оттегли така самоволно, защото не е искал да каже това”, заяви Налбантов.

Той се обърна към правителството с думите, че проблемът е в „Слънчев бряг”, където няма ръководство и курортът е оставен на самотек.

- реклама -