Благоевград

Благоевград без газ до понеделник, местят трасето на газопровода

Започна изместването трасето на захранващия газопровод за Благоевград заради строителството на АМ „Струма“, от тази сутрин абонатите в областния град са без газоподаване до понеделник.

В 18.00 часа днес бе извършен първият етап от преместването на газопровода, който е отклонение от транзитния за Гърция. Това стана край село Покровник, на място дежуреха пожарникари с готовност за гасене и линейка.

Към 18.45 ч. всичко приключи, пожарникарите и линейката си тръгнаха, утре преместването продължава. Преди два месеца бяха изградени две байпасни връзки за преместването на газовото отклонение за Благоевград.

В социалните мрежи благоевградчани масово недоволстват, че не са предупредени за спирането на газа за потребителите

„От 8 часа тази сутрин до същия час на 8 април, ще бъде прекъснато газоподаването за всички потребители на компанията на територията на гр. Благоевград. Спирането се налага поради строителство на Автомагистрала „Струма“ и необходимост от изместване на захранващия газопровод на гр. Благоевград.

От “Аресгаз” предупреждават потребителите да организират безопасното спиране на съоръжения или преминаването им към алтернативно гориво за периода на ремонтните дейности.

След приключване на дейностите екипите на дружеството своевременно ще възстановят газоподаването към всички клиенти на компанията.

- реклама -