Чоков

Благодарствени писма в подкрепа на Чоков

Адвокатите на Ценко Чоков внесоха пред съда десетки благодарсвени писма в подкрепа на кмета на Галиче. 400 човека от селото са се подписали в негова подкрепа в нарочна подписка, като сред тях са енорийският свещеник, който благодари за дарение за църквата, директорката на местната гимназия и родители на деца, чиито такси за детска градина Ценко Чоков е платил.

Днес Апелативният спецсъд трябва да реши окончателно дали да остави кмета на Галиче и хората му в ареста.

Съдът решава окончателно за ареста на Ценко Чоков

Ценко Чоков и сина му Мартин бяха доведени в съдебната зала облечени в розови тениски и оковани в общи белезници. Под тях демонстираха татуировки. Адвокатът им заяви преди заседанието, че срещу семейството на клиента му е имало заплахи, а вандали са изкъртили надпис пред храма, на който пишело, че кметът е дарител.

4864805
Ценко Чоков и сина му бяха оковани с общи белезници

Кметът на Галиче и още осем души, сред които и сина Мартин му бяха арестувани при показна акция на МВР и ДАНС на 26 май. Обвиненията срещу тях са за участие в организирана престъпна група за лихварство, имотни измами, побои, изнудвания и отвличания на длъжници. Самият Ценко Чоков е обвинен и като ръководител на групата.

4864803
Кметът на Галиче бе подкрепен от 400 жители на селото

Преди около седмица от групата на арестуваните отпаднаха двама души- съдът не намери достатъчно доказателства , че Касъм Касъмов е бил част от престъпната схема и го остави на свобода.  Друг от обвинените – Васил Филиповски бе пуснат под „домашен арест“. Според магистратите от данните по делото не могат да се съберат категорични доказателства за участието му в организираната престъпна група.

Спецпрокуратурата: Ценко Чоков е ръководител на организирана престъпна група

- реклама -