Благодарна майка търси героите – футболни фенове, спасили сина й под руините в Петрина

Една майка търси ангелите-спасители, които извадиха детето й изпод останките на разрушения им дом след земетресението в Хърватия.

След опустошителното земетресение на 29 декември някои загубиха свои близки, други останаха без дом, трети – все още не смеят да влязат в жилищата си от страх. Но в ада, който се отвори в навечерието на Нова година се родиха много герои. Мъже и жени, които загърбиха собственото си спокойствие и топлината на домовете си и се спуснаха да помагат на пострадалите.

За пореден път в труден за хърватите момент феновете на футболния „Динамо“ Загреб от групата „Бед Блу Бойс“ проявиха смелоост.

Само час след труса те успяха да се организират и да тръгнат към засегнатите градове, като доставиха и продукти от първа необходимост.

Помощта им стига и по-далеч – лагодарение на тях една майка прегърна отново детето си.

Алма Шимич от град Петриня разказва, че именно феновете първи са се притекли на помощ, след като чули виковете на падналия ѝ син Карл, който се опитвал да поправи покрива на къщата им, пострадала от природното бедствие.

Сега тя търси спасителя на сина си. Майката изпрати благодарствено писмо до БББ и търси кой е мъжът, чул виковете за помощ на сина й. Когато го измъкнали, феновете повикали линейка.

„Спасихте сина ми, изчистихте улицата, почистихте къщата! Вие сте ангелите Божии…“, пише благодарната майка.

- реклама -