Бижута от вилици на базар в София – СНИМКИ

Бижута от вилици могат да се видят на Базара на изкуствата и творческите занаяти, който се провежда в Борисовата градина

Даниела Гочева и съпругът й – Петър се занимават с това вече 4-та или 5-та година. Оказва се, че не всяка вилица става на бижу, в много случаи зъбчетата се чупят, но стигат до правилния материал. „Истинска стомана, произведена през миналия век. Задължително вилиците трябва да са произведени в периода между 1960 – 1965 г.“, каза Даниела. Тя допълни, че тогава самата стомана е чиста, няма примеси.

Въпросът е самата вилица да има дълги зъбки, за да може да направят форма. А, аудиторията им е много широкоспектърна – хората, които купуват бижута са и много млади, и много артистични, всякакви хора, включително и мъже. Общо взето има пазар за всички, отбеляза Даниела и подчерта, че тази година за първи път правят и цветна серия за лятото.

Това е второто издание на Градински базар на изкуствата, който продължава през август

Базар на изкуствата и творческите занаяти в „Маймунарника” в Борисовата градина имаше и миналата седмица. Тук има картини, бижута, аксесоари, играчки, дрехи и много други авторски творения. Има и ателие за работа с глина за малки и големи.

„Създадохме този базар, за да може артистите, които правят неща с ръцете си да се популяризират. В интерес на истината, когато започнахме да го правим, нямаше толкова много възможности за хора като тях, които да се изявяват и понеже жена ми е такъв човек – тя също прави неща с ръцете си, ръчно изработени изделия и решихме да направим базара“, каза Стефан.

- реклама -