Биячите на командоса от с. Войводиново остават в ареста – ВИДЕО

Районният съд в Пловдив постанови най-тежката мярка „задържане под стража“ на двамата биячи на командоса от с. Войводиново.

17-годишният Борис и 21-годишният Асен са обвинени за причиняване на средна телесна повреда по хулигански подбуди.

За това престъпление за Асен се предвиждат според закона от 2 до 10 години затвор, за малолетния му брат Борис също ще има решетки.

Съдия Иван Минчев говори дълго и назидателно на неграмотните роми, които дори не знаеха EГН-тата си. Той каза, че ударите не са били инцидентни, а се касае за зверски побой. Когато двамата циганина са били на платното, командосът е щял да ги блъсне, само бързата му реакция е предотвратила катастрофа. Тогава слязъл и им направил забележка. В този момент единият ром успял да издърпа якето от Димов, хвърлил го на главата му и започнали да го бият първо с ръце. После, когато паднал на земята, го ритали с все сила, скачали върху главата му. Мъжът е с мозъчно сътресение и множество хематоми в главата.

Командосът Валентин Димов вече е опериран и е добре.

В селото започна събарянето на незаконните къщи в ромската махала, което беше едно от исканията на протестиращите.

В 18 ч. отново ще има протест във Войводиново.

Каракачанов: Докато съм министър, няма да позволя никой да вдига ръка срещу български войник

„Никой не може да ми налага цензура, това го мислят 90 процента от българския народ. Не визирам всички, има такива, които работят, които учат, но тези, които живеят по малките населени места, станаха наистина нагли“, коментира Красимир Каракачанов по NOVA по повод жалбата срещу неговите думи от вчера срещу циганите. 

„2017 г. има 82 нападения срещу полицаи, 2018 – 81, допълни министърът.

„Факт ли е, че огромната част от тази общност е неграмотна и не желае да работи, че вилнеят безразборно, почти не останаха области в България, където да няма изстъпления.  Излизат и ми говорят, че това е дискриминация, че казвам истината ли, дискриминацията е спрямо българското население в тези населени места, защото аз не знам българи във Войводиново да са били други хора“, обясни Каракачанов.

„Аз докато съм министър на отбраната, няма да позволя никой да вдига ръка срещу български войник. Да биеш полицай, войник – така нападаш институциите.

Дайте да мълчим, понеже 25 години никой вицепремиер не си е позволявал да казва такива неща. Отидох, събрах кризисен щаб, набелязаха се необходимите мерки, установи се, че 15 от тези постройки са опасни за обитаване, след половин час започва събаряне. Няма да си мълча, аз имам мнение, не ползвам НСО и охрани, омръзнало ми е хората да ме питат докога ще търпим това“, категоричен беше министърът на отбраната.

„Факт е, че от последната година-две една немалка част от тези общности започват да приемат исляма. Полицията си свърши работата, но тя има ограничен ресурс. Не може във всяко населено място да сложиш по 10-15 полицаи.

Крайно време е да спрем да финансираме безразборната раждаемост. Държавата трябва да финансира само онези семейства, в които родителите са завършили средно образование, които работят“, допълни Каракачанов.

- реклама -