Красимир Живков
сн. БГНЕС

Бившият зам.-министър Живков: Обвинението срещу мен е или грешка или поръчка

Не познавам хората от така наречената „организирана престъпна група“, шест човека са. Това каза бившият зам.-министър на екологията Красимир Живков пред журналисти в Апелативния спецсъд, където се гледа мярката му за неотклонение.

Васил Богданов – той самият, по думите на Живков, споменал, че го е виждал един път на международна срещи в министерството. “Другите лица. Миховски – не го познавам, лицето Айгюн Еминов- за първи път го виждам тук в ареста, не го познавам, нямам нищо общо. Бизнесменът Пламен Бобоков – да с него бях преди 4-5 години в правителствена делегация ръководена от г-жа Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие. Там бяхме на заседание на междуведомствена икономическа комисия между България и Узбекистан. Там съм го виждал, не съм разговарял, нямам му телефонния номер. Единствено съм комуникирал с директора на РИОСВ-Плевен”, заяви той.

На въпроса има ли в него заповедта за назначаване на работа Живков каза: „Да, имам моята заповед от 12 ноември 2014г., когато съм назначен. Тук обвинението е за организирана група от началото на 2014 г. Аз недоумявам, не разбирам, или е грешка или е поръчка. Обвиняват ме в група с хора, които не ги познавам, шест човека„, допълни той.

- реклама -