Снимка: БТВ

Бившият шеф на Федерацията по кикбокс Красен Кръстев поръчал погрома в столично заведение?

Бившият шеф на Федерацията по кикбокс и муайтай Красен Кръстев вероятно е поръчителят на погрома в известния столичен ресторант „Бесо“. Той е задържан заедно с още един от преките извършители.

Кръстев е съсобственик на заведението заедно с Емануил Лазаров, известен като Емо Негъра. Според МВР основната версия за погрома са неуредени финансови взаимоотношения между двамата бизнес партньори.

сн. Фейсбук

Красен Кръстев и Емануил Лазаров са съдружници в пет компании – “ Кристал Дивелъпмънтс“ ООД , „Емпайър Дивелъпмънтс Груп“ АД, “ Кристал Кепитъл Инвестмънт“ ООД, „Кепитъл Валю“ ЕАД и „Сайънс Мениджмънт“ ЕООД. Повечето от тях имат за основна дейност строителство и отдаване на имоти. Именно заради финансови проблеми в строителния им бизнес се е стигнало до наказателната акция в „Бесо“.

По неофициална информация Лазаров дължал голяма сума пари на Кръстев, като отказвал да му я върне и се криел.

Затова и мъжете от групата, потрошила заведението, няколко пъти повторили на персонала, че собственикът знае къде трябва да се обади, за да не идват отново.

По-рано главният секретар на МВР Ивайло Иванов съобщи, че шестима са преките извършители на погрома. Двамата собственици на „Бесо“ са разпитани, а Кръстев е задържан.

- реклама -