Цветелин Цветанов ДАИ арест съд апелативен

Бившият шеф на ДАИ остава в ареста

Апелативният спецсъд не пусна от ареста бившия шеф на ДАИ Цветелин Цветанов.

Мнозинството от съдебния състав отказа да измени мярката му за неотклонение. Освен него жалба бе подал и друг обвинен по това дело Тихомир Вълчев, който също остава в ареста. Председателят на съдебния състав съдия Даниела Росенова, подписа определението с особено мнение. Според нея няма реална опасност от извършване на друго престъпление при по-лека мярка.

Четири месеца в ареста

Защитата смята, че 4 месеца в ареста е достатъчно. „От доста време не се водят никакви следствени действия. Тези хора седят в ареста, а турският гражданин, който уби двама души в България, го пуснаха още на следващия ден под „домашен арест” и той изчезна моментално. Така че критерият в съда е малко по-различен спрямо определени хора. В дадения случай всичко е свързано със шума, който се вдигна по това дело”, каза адвокат Константин Симеонов, който е защитник на Тихомир Вълчев. Той обясни, че в ареста има още един човек от първоначално задържаните.

Самият Цветелин Цветанов днес заяви пред съда, че иска по-лека мярка. Той говори и за здравословното му състояние, което се е влошило в ареста. Стана ясно, че това е гастрит. Експерти са посочили необходимостта от провеждане на изследвания, но и че това заболяване не пречи на престоя му в ареста.

Припомняме ви, че според прокуратурата групата е извършвала престъпната си дейност от началото на февруари 2015 г. до 30 март тази година. Общата сума, открита в домовете на участниците в групата и техни роднини, е над 800 000 лв., като само от дома на Цветелин Цветанов сумата е 175 000 лв., а от дома на неговия тъст в Долни Дъбник – 401 900 лв. При останалите обвиняеми са открити 220 000 лв.

- реклама -