стоян беличев, Автомагистрали, избягал, почивка

Бившият шеф на „Автомагистрали“ опроверга Рашков: На почивка съм, не съм избягал

В момента съм на семейна почивка, връщам се в събота, не съм избягал от България. Това заяви Стоян Беличев – бившият шеф на държавното дружество “Автомагистрали”, по повод репликата на вицепремиера Бойко Рашков по-рано в петък, че Беличев е напуснал България, предава „24 часа“.

Рашков добави, че това може да е свързано с пресконференцията преди дни, на която казал, че може да зададат няколко въпроса на бившия шеф на държавната фирма.

„Още преди няколко дни ме потърсиха от полицията и аз им казах, че съм на почивка, че се връщам в събота и съм готов да отговоря на въпросите по всяко време, когато им е удобно“, заяви Беличев.

Той допълни, че не се крие и че няма от какво да се притеснява, нито има намерение да не се връща в България.

По повод изказванията, че са дадени авансово големи суми за озеленяване по трасето на “Хемус”, Беличев посочи, че за магистралата има график за строежа и в него се посочва кога започва и подготовка за озеленяването.

„Поръчва се по-рано отглеждането на десетки хиляди дървета и друга растителност, за да може тя да е готова за засаждане, когато приключи работата по трасето. Не е възможно да се осигури толкова растителност, ако предварително не се поръча нейното отглеждане“, допълни Беличев.

- реклама -