Емил Караиванов, БСП

Бившият кмет на Асеновград Емил Караиванов е новият областен председател на БСП в Пловдив

Бившият кмет на Асеновград Емил Караиванов е новият областен председател на БСП в Пловдив.

Той спечели след тайно гласуване, което се проведе в партийната централа в Пловдив с 42 гласа срещу опонента си Атанас Петков, който получи 35 гласа.

Петков се впусна в битката за областен лидер за втори път. През ноември миналата година той беше избран, но няколко дни по – късно Контролната комисия на партията касира вота. Мотивите – редица нарушения при провеждането на избора, сред които фалшифицирани подписи на делегати и липса на кворум.

Още тогава, Петков беше определен като „човекът на Георги Гергов“. Самият Гергов, който беше два мандата председател на областната организация на червените, също гласува днес.

Той коментира последните колизии в партията и призова председателя Корнелия Нинова да преценява добре всяка своя крачка, защото идват избори, които ще решат съдбата на партията.

Караиванов е лекар със специалност неврология, притежава и магистратура по здравен мениджмънт. След завършването си е работил в Спешна помощ-Асеновград като лекар и управител на Медицински център. Работил е в Неврологично отделение на МБАЛ“ Пловдив“, бил е заместник-изпълнителен директор на „МБАЛ Пловдив“ и заместник-директор и невролог в болница „Св. Мина“ Пловдив. Д-р Караиванов има и два мандата като общински съветник в община Асеновград.

 

- реклама -