кучета

Бившият готвач на Елизабет: Бъкингам е като ресторант а ла карт за кралските кучета

„Когато започнах работа в Бъкингамския дворец мислех, че ще готвя за кралицата, за други кралски особи и президенти от целия свят. Е да, наистина по някога го правех, но, се оказа, че щом влязох в кухнята започнах да разфасовам зайци за прочутите коргита на нейно величество“.

Така започва разказа си шеф Дарен МакГрейди – бивш готвач на кралица Елизабет. Или може би е по-редно да кажем на нейните любими кучета. Четириногите на британската корона се ползват с лично меню и готвачи, които се грижат за прехраната им.

Шеф МакГрейди публикува видео в своя YouTube канал, в което прави скандални разкрития за деликатесите, които се слагат в купичките на кралските коргита.

„Всяко куче се храни по различен начин. Някои имат ориз в менюто си, други го заместват със зеле. Но, задължително присъства висококачествено чисто месо. Там е почти като ресторант а ла карт“, разказва симпатичния готвач.

През 1933 крал Джордж VI, бащата на Елизабет подарява на дъщерите си първото им корги, което носи името Дюки. От тогава насам нейно величество се влюбва в животните и вече 70 години отглежда тази специфична порода кучета. Тази й страст е добре известна по света, като се има предвид, че четириногите са неизменна част от интериора на нейните дворци. От 18-я си рожден ден насам тя е притежавала общо 30 кучета!

„Не обаче всички членове на кралското домакинство споделят нейните симпатии към коргитата. Основно защото са много шумни. Принц Хари например веднъж ми се оплака, че откакто се е родил е длъжен да търпи тяхното непрестанно лаене“, споделя Дарен МакГрейди.

Той разкрива още, че винаги трябвало да реже месото на кучетата на възможно най-дребните парченца, за да се увери, че в него няма никакви останали кости. „Помня, че първия път когато се срещнах лице в лице кралицата, тя се разхождаше с коргитата из парка на двореца. Аз също бях на разходка и много се развълнувах от предстоящата среща. Щом кучетата ме зърнаха, те се втурнаха към мен с лай. Толкова се изплаших, че се обърнах и избягах, а зад гърба си чувах как нейно величество се смее.“

Пилешко, заешко, телешко, дроб и ориз и зеле. Това е менюто, което кралските готвачи приготвят за кучетата на Елизабет II. Тя обаче настоявала лично да храни лаещите си любимци.

- реклама -