Бивши македонски министри са участвали в сбиване в затвора

Двамата бивши македонски министри Миле Янакиески и Спиро Ристовски, които вчера бяха арестувани с бившия представител на парламента Трайко Веляновски са участвали в сбиване в затвора скопският затвор „Шутка”.

„На 21 февруари около 13:00 ч. местно време по време на редовна разходка на задържаните е настъпил словесен сблъсък причинено от лицето Спиро Ристовски., към друг затворник, който по-късно е прераснал във физическа разправа, но веднага е бил прекъснат от служителите на затвора”, съобщават властите.

По-късно около 13:45 ч. отново по време на разходка на задържаните се е случил друг инцидент, в който е бил замесен Миле Янакиески и друг затворник, като и този сблъсък е бил прекратен почти веднага.

От затвора съобщават, че и на Ристовски и на Янакиески им е била оказана медицинска помощ. Администрацията апелира да се следи официалната информация и да не се изнасят спекулации.

Скопският наказателен съд потвърди, че е имало такива инциденти днес в затвора „Шутка” в Скопие, но не даде повече подробности.

- реклама -