Десислава Трифонова, уволнение, Българска агенция за инвестиции

Бившата шефка на БАИ: Не разбирам защо съм освободена – без мотиви и буквално изхвърлена от Агенцията

За брутално поведение на току що назначения шеф на Българската агенция по инвестициите разказа освободената от поста Десислава Трифонова.

Тя обяви пред медиите, че Стамен Янев буквално я е изритал от кабинета, като й е връчил заповед за освобождаване без никакви мотиви.

„Не мога да разбера защо трябваше да бъда буквално изхвърлена от агенцията. Ако мотивите на министър Кирил Петков са за несправяне с работата, като имаме сертифицирани над 1 млрд. лв. проекти. За последните месеца имаме пак рекорд. Плановете ни бяха до края на тази година да достигнем до над 1 млрд. лв. Не мога да разбера защо трябваше да се влиза буквално като мутра в кабинета ми. В заповедта ми пише, че ме освобождават без предизвестие.

Не мога да разбера защо има такова отношение. Ако това не е реваншизъм, не знам какво е. Няма никакви професионални мотиви за моето махане. Аз не съм член на ГЕРБ и съм назначена като експерт“, каза пред медиите Десислава Трифонова.

Тя уточни, че се чувства унизена. Министърът не я познава, а я изхвърлил от поста й.

„Не е в поста, а е в начина по който този г-н Янев се появи и буквално ме изрита. Това ли е начинът за управление на държавата в момента и то в момент на криза“, разгневи се Трифонова.

Само преди малко новият служебен министър на икономиката Кирил Петков обясни, че няма специфични критики към досегашната ръководителка на БАИ.

Нормално е, когато си заемал определена публична позиция и я напускаш, да има разочарование, но когато става въпрос за ефективност в администрацията не са нужни мотиви съгласно чл. 19а на Закона за администрацията.

Това каза в коментар за Агенция „Фокус“ директорът на Българската агенция за инвестиции.

„Бях поканен от новия министър, за да продължа там, където съм работил повече от 5 години. Министърът има за основен свой приоритет привличането на инвестиции и търси ефективност за краткия мандат на това правителство“, обясни той.

- реклама -