Берлускони

Бившата съпруга на Берлускони осъдена да му върне 60 млн. евро от издръжки

Бившата съпруга на италианския политик Силвио Берлускони Вероника Ларио трябва да върне на бившия премиер-милиардер около 60 млн. евро, получени като издръжка след развода им, определи апелативният съд в Милано.

До сега Ларио е получавала месечна издръжка от 1,4 млн. евро, определена от съд в Монца

Второинстанционното съдебно произнасяне е по жалба на адвокатите на Берлускони и се базира на неотдавнашно решение на върховния касационен съд на Италия.

Висшата съдебна инстанция се произнесе, че основен критерий при подялбата на имущество при развод е „икономическото самоосигуряване”.

При определяне на размера на издръжката съдът се ръководи най-вече от това може ли бившият съпруг да се самоосигурява финансово.

Апелативният съд е приел доводите на адвокатите на Берлускони, че Ларио разполага с финансови средства от 16 млн. евро, има многобройни бижута и недвижими имоти. Всичко това сочи, че тя е в състояние да се самоосигурява без помощта на бившия си мъж.

Милиардерът са запознава с актрисата Вероника Ларио през 1980-та. Десет години по-късно, когато вече имат 3 деца, те сключват брак. Решението си да се разведе с Берлускони Ларио обяви през 2009, а самата процедура приключи 5 години по-късно.

В момента 81-годишният Берлускони поддържа близки отношения с 32-годишната Франческа Паскале, която преди няколко години съобщи, че иска да се омъжи за него.

- реклама -