Бивш шеф на КАТ два пъти сезирал прокуратурата за Семерджиев

Два пъти сезирал прокуратурата за Георги Семерджиев бившият шеф на КАТ-София Тенчо Тенев. Това стана ясно от негово интервю пред NOVA.

„Георги Семерджиев е бил спиран на два пъти за нарушения от служители на Пътна полиция за периода от 2014 до 2019 година. И в двата случая материалите са предадени на прокуратурата“, посочи той. Думите му идват ден, след като служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев обяви, че

Тенев е сред десетимата началници, които не са оказали достатъчен контрол

над служителите си по случая „Семерджиев”.

Демерджиев: Трима шефове на районни управления замесени по казуса „Семерджиев“

„МВР е йерархична структура, в която на различни нива се контролира работата на служителите. Когато има такъв проблем има преки началници, които отговарят за действията на тези служители. Затова не съм съгласен с изявленията на вътрешния министър“, подчерта Тенев.

„От 2011 до 2013 година Семерджиев е спиран много пъти от служители на Пътна полиция да кара автомобил без книжка. Защо тогава – в този период, не му е предявено обвинение и материалите не са изпратени в прокуратурата. Попитайте министъра кой е бил началник на отдел „Пътна полиция”? Не съм бил аз. От 2014 до 2019 година началник на този отдел бях аз. През 2014 година изпратихме материали на прокуратурата. Наши служители са му писали актове за шофиране без книжка. През 2016 година също има изпратени материали на обвинението за същите провинения”, посочи бившият шеф на КАТ-София.

- реклама -