Бивш рейнджър стои зад убийствата във Варна

40-годишния бивш рейнджър Димитър Големанов стои зад убийствата, които шокираха вчера Варна. Това твърди местния сайт РНС. Той е бил е наемен войник и е служил на мисии в бившите руски републики и в азиатски държави.

Според едни източници Димитър е бил наркозависим и агресивен.

Други пък казват, че 4имал успешни бизнеси и заведение на крайбрежната алея във Варна.

Преди седмица Големанов скъсал с приятелката си, а двамата имали много бурна и обсебваща връзка.

„Той е гадже… тя го остави. Той буквално я заплашва, че ще я убие… беше луд. Записи имам от крещенето му, какви скандали е имало. Идва да я търси, да я бие, да я дърпа„, каза пред БНТ приятелка на убитите.

Въпреки раздявалата Големанов и 23-годишната Диляна продължили да се виждат, а преди няколко дни той я запознал с кипърец със скандинавско гражданство.

В нощта преди убийствата жертвата отива в злополучния апартамент и започва да купонясва с кипъреца и още трима приятели, разказва източник пред „24 часа“. Количеството на изпития алкохол се увеличава и младата дама започва да провокира бившия си в интернет – вероятно със снимки и заяждания. Малко преди да извърши убийствата, Големанов споделил на свой приятел, че „повече не му се живеело“. Бил афектиран и споделил, че се чувства „обиден и предаден”.

Във фаталната сутрин той прескочил парапета на терасата, на апартамента, в който била бившата му. Жилището е на първия етаж. След като разстрелял нея и скандинавеца, той хукнал към намиращия се в близост апартамент на баба си. Във входа на блока се самоубил.

- реклама -