Бивш разследващ полицай, модел и медицински представител се борят за титлата в MasterChef 5

В първия епизод от приключението MasterChef 5, Chef Андре Токев и Chef Петър Михалчев ще посрещнат харизматичната топ кулинарка Chef Силвена Роу. Заедно ще опитат емблематичните ястия на стотици хоби-готвачи, мечтаещи за своята престилка. За да я получат те имат точно 1 час, за да спечелят одобрението на поне двама от топ гурманите с впечатляващо ястие. А престилката може да ги отведе до престижната титла и наградата от 100 000 лева.

Прочит на традиционната кухня в модерен вариант, и то в перфектната комбинация между вкус и елегантност.

Дама, която е приела за своя мисия да върне младите в кухнята, човек, който вярва, че с храната можеш да кажеш „обичам те“ по-добре от който и да е подарък ще бъдат малка част от „предястието“ на журито. Също така борбена личност, преодоляла страха и притеснението от камерите и бивш разследващ полицай, преследващ целите си до край. Професионален таекуодист, модел и медицински представител ще опитат шансовете си да нарекат себе си следващия MasterChef на България.

Строгото и вдъхновяващо жури ще бъде изкушено от леки като перо профитероли с крем англез и „юнашка“ порция от готвача на цар Борис III. Андре, Петър и Силвена ще опитат фламбе с ракия, миди Сен Жак с кървавица и даши бульон, бургер с чипс от земна ябълка. Вълнението, признанието, гордостта и увереността в собствените възможности ще се редуват с разочарование, упоритост и неудовлетворителна възбуда.

Топ професионалистите ще изпратят някои с апела да пазят, защитят и докажат заслужените престилки, а други – с пожеланието да продължават да работят върху способностите си и никога да не се отказват от страстта си.

MasterChef се завръща в ефира на bTV на 25 февруари, точно в 21:00 часа.

- реклама -