Бивш полицай се барикадира в дома си в Поморие, въоръжен

Мъж се барикадира в дома си в Поморие.

В 13.48 ч. днес е получено съобщение за пореден семеен скандал, възникнал в дома на помориеца. Той се скарал с родителите си. Пристигналите на място полицаи установили, че 42-годишният мъж се държи агресивно с родителите си, бил въоръжен с пистолет. Забелязвайки полицаите мъжът размахал оръжието, отправяйки заплахи. Майка му успяла да излезе от къщата. Баща му, който е трудноподвижен, останал в дома. В къщата били и летовници, отседнали на квартира.

Помориецът излязъл пред единствения изход от жилището и останал на двора. Там в продължение на три чса с него са водени преговори от сформирания екип от психолози и служители от Районно управление – Поморие.

Мъжът е обезвреден е с помощта на Специализираните полицейски сили. Няма пострадали граждани. Мъжът е задържан. Директорът на ОД на МВР Бургас старши комисар Калоян Калоянов благодари на служителите от Специализираните полицейски сили за изключителния професионализъм.

Огнестрелното оръжие е иззето. То е законно притежавано, тъй като мъжа до преди осем години работел в Районно управление – Поморие в „Патрулно постова дейност”.

- реклама -