Арета Франклин

Бивш годеник на Арета Франклин поиска част от наследството ѝ

Бивш годеник на Арета Франклин, когото тя е наричала „моят приятел навеки“, изяви претенции за дял от наследството й, настоявайки, че 30-годишната им връзка му дава такова право, макар и да е била с прекъсвания. Това съобщи в. „Сънди експрес“, цитиран от БТА.

Претенцията на пенсионирания 71-годишен полицай Уили Уилкърсън раздели роднините на Арета Франклин и по нея ще се произнесе съдия.

Уилкърсън и Арета Франклин се запознават през 80-те години на миналия век на среща с нейни фенове в Детройт. Те се сближават, но след това се разделят и отново се събират. Арета Франклин нарича връзката им „огнена“. Двамата отменят годежа си през 2011 г.

Арета Франклин, която се е омъжвала два пъти, казва в интервю: „Радвам се, че той прави разлика между жената и певицата, защото не всички мъже могат“.

По късно те се сдобряват и връзката им продължава, макар и бурно, до смъртта ѝ.

Двамата по-възрастни синове на певицата – Кларънс и Едуард, които са на 63 и 61 години, са склонни да бъде постигнато споразумение. По-малките обаче – Тед и Кикалф, които са на 54 и 46 години, са „напълно против“.

„Неговото искане напълно раздели четиримата ѝ сина“, каза близък на семейството. Тед и Кикалф „мислят, че той само е преследвал парите ѝ и е гледал на нея като на билет за безплатен обяд и неограничен личен пенсионен фонд“.

- реклама -