Матю Чери, футболист от НФЛ

Бивш футболист предвидил през 2012-а, че ще вземе Оскар

Бившият футболист от НФЛ Матю А Чери спечели награда Оскар 8 години, след като е предвидил, че това ще се случи. Чери взе статуетката за кратката анимация Hair Love заедно с продуцентката Карън Рупърт Толивър.

Оказва се обаче, че още през 2012-а той е уведомил Туитър за това. „Ще бъде номиниран за Оскар някой ден. Взимам го.“, се казва в туита.

Hair Love (Любов към косата), разказва историята на баща, който опитва за първи път да направи прическа на дъщеря си. Разбира се, момиченцото има доста сериозно количество непослушна къдрава коса и битката е епична. Майка ѝ пък е в болница, явно след сериозно положение, защото няма косъм по скалпа си.

Гостът на Чери за вечерта бе Деандре Арнълд. Арнълд е студент от Тексас, на който било казано, че няма да може да посети бала за завършването, ако не отреже дредлоксите си.

Кариерата на Чери в НФЛ мина през Джаксънвил Джагуарс, Каролина Пантърс и Балтимор Рейвънс. Той получи $ 30 000 заради контузия от Рейвънс и ги използва да започне нова кариера. В момента е телевизионен режисьор. „Не съм казвал, че съм играл футбол. Хората винаги гледат странно на атлетите, когато правят нещо различно. Поради тази причина винаги съм действал предпазлив“, обясни бившият футболист.

Той е вторият атлет в последните три години, който печели Оскар за най-добра късометражна анимация. На церемонията през 2018-а наградата взе Коби Брайънт. Самият Чери посвети наградата си на наскоро починалата легенда.

- реклама -