Бивш екоминистър с книга за зеления рекет

Книга за „зеления рекет“ е написал бившият екоминистър Нено Димов. Това стана ясно от негово интервю за bTV.

„В ареста, където стоях четири месеца в началото на 2020 г., имах изобилие от свободно време. И след като изчистих мозъка си от ежедневните проблеми, написах книга“, посочи той в предаването „120 минути“. „По този начин направих лимонада от лимоните, които ми предоставиха“, каза Димов.

Той разказа, че при арестуването си не е очаквал подкрепа от никого, а не се е обаждал досега в публичното пространство, защото вярвал в институциите. Димов, който беше арестуван заради водната криза в Перник и се оказа първият български арестуван действащ министър,

припомни, че съдебно-следствените експертизи за тази водна криза

все още не са готови и отклони въпросите за това кой е виновен за изпразването на язовир „Студена“, а предпочете да говори за книгата, която е написал.

Книгата се казва „Зеленият терор и консервативната алтернатива“ и Нено Димов смята, че екологичният терор има своите корени в нацизма. Той припомни, че един от първите законопроекти на Хитлер след като дошъл на власт, е било да забрани всякакви опити с животни. Наказанието било изпращане в концлагер, където със самите наказани да се правят опити.

Димов изкара 4 месеца в ареста за това, че допусна да се стигне до водната криза в Перник. Към момента съдебното следствие срещу него още е на ниво разпит на свидетели. Според бившия екоминистър експертизата така и не е доказала негова вина.

- реклама -