Бивш депутат в Държавната дума: Не признавайте резултатите от президентските избори в Русия

Бивш депутат в Държавната дума: Не признавайте резултатите от президентските избори в Русия. Това призова Генадий Гудков пред NOVA NEWS след смъртта на опозиционера Алексей Навални.

„Смъртта на Навални беше шок за нас. Отказвахме да повярваме, че това е истина. Когато шокът премина, разбрахме, че убийството му е било подготвено предварително. Смятам, че режимът в Русия е решил да умъртви Навални.

Властта го превърна в Исус Христос.

Той изрази мнение, че вероятно Навални се е надявал, че няма да бъде арестуван при завръщането си в Русия и няма да бъде убит.

„Путин е злобен и отмъстителен. Показва, че нищо не може да го спре, готов е на всичко. Така изпраща сигнал, че няма да се ограничи в никакви рамки – нито на закона, нито на морала.

Путин е най-голямото световно зло, което е лишено от човешки качества

категоричен е бившият депутат. Той заяви, че руският президент трябва да бъде победен.

По думите на Гудков властта иска да скрие следите от престъплението и това, че Навални е държан в нечовешки условия. „Това е бавна смърт, затова искат да покрият нещо, което са направили с него“, заяви ексдепутатът. Той посочи, че няма закон, който да позволи тялото на Навални да не бъде предадено на близките му.

Има повече добри хора, но лошите са по-добре организирани

смята Гудков.

За предстоящите избори за президент в Русия той напомни призива на бюлетините да бъде написано името на Алексей Навални. „Искам да се обърна към българските политици и държава: Не признавайте криминалният престъпник, защото изборите ще бъдат фалшифицирани. Не признавайте резултатите от тези избори.

Путин е враг на Русия, враг на България

Непризнаването ще има за него вътрешни последствия и това ще спомогне за отслабването на режима в близко бъдеще. Ще бъде важен сигнал, че той вече не е приет в света“, заяви Гудков.

По думите му в „черния списък“ на Кремъл  ще влизат все повече и повече хора и това ще продължи, докато Путин е на власт.

„Той е заплаха за България и Европа. В света няма да има мир, докато режимът му не бъде унищожен“, заяви бившият депутат. И добави, че това може да се случи с военната победа на Украйна. Според Гудков страната трябва да бъде подпомогната по всички възможни начини.

Депутатът определи Путин като „втория Хитлер за Европа“.

„Тъкър Карлсън даде трибуна на един палач и убиец. Той даде трибуна на един военнопрестъпник и изпълни определена политическа задача“, каза още Гудков в коментар за първото интервю на руския държавен глава за западен журналист от началото на войната в Украйна.

- реклама -