биткойна стойност цена

Биткойнът поскъпна до деветмесечен връх

Биткойнът поскъпна до деветмесечен връх. Случващото се в банковия сектор накара някои инвеститори да прибегнат до дигиталните активи, а криптовалутите продължиха с доброто си представяне

след най-силната си седмица от четири години.

Цената на биткойна нарасна до деветмесечен връх днес, след като случващото се в банковия сектор накара някои инвеститори да прибегнат до дигиталните активи, а криптовалутите продължиха с доброто си представяне след най-силната си седмица от четири години.

Най-популярната критповалута поскъпна

до 28 567 долара, което беше най-високото ниво от средата на юни и за последно отчиташе ръст в цената от 0.9% за деня на фона на засилващите се очаквания, че централните банки ще забавя темповете на повишение на лихвите.

Биткойнът поскъпна с 26% миналата седмица,

като това беше най-голямото седмично повишение от април 2019 г.

Цената на най-популярната криптовалута скача с около 40% в рамките на 10 дни на фона на проблемите в банковия сектор, които засега кулминираха в придобиването на Credit Suisse Group AG от страна на UBS през уикенда.

Традиционните активи, като банкови акции

и облигации, поевтиняват днес – след сделката между UBS и Credit Suisse, която беше сключена с активното участие на регулаторните органи с цел възстановяването на доверието в банковия сектор.

„Поскъпването на биткойна е в

резултат на банковата криза и на очакванията на пазарите по отношение на лихвите през втората половина на 2023 г.,“ казва през Reuters Тони Сикамор, анализатор в IG Markets.

Той прогнозира повишение на цената към

32 000 долара, ако тя се задържи над ключовата подкрепа при 25 000 долара.

Други пазарни играчи прогнозират, че биткойнът ще се облагодетелства от усилията на централните банки да повишат ликвидността в световната финансова система.

Цената на биткойна нарасна до рекордните

69 000 долара през ноември 2021 г., след като централни банки и правителства стартираха безпрецедентни мерки за парични и фискални стимули.

„Тази инерция се дължи на ликвидността,“ казва Маркъс Тилсън от базираната в Сингапур компания за дигитални активи Matrixport.

- реклама -
error: Съдържанието е защитено