Биографичен филм за Роми Шнайдер я представя като алкохоличка

Семейството на звездата на френското кино Роми Шнайдер нападна нов филм за актрисата, който, според тях, я обрисува като алкохоличка.

Дъщерята на Роми, Сара Биазини заяви пред АФП, че е била „скандализирана“ от филма „3 дни в Киберон“, който, според нея, опетнява майка й.

Биографичният филм е изграден върху интервю, дадено от звездата в трилогията „Sisi“, „The Swimming Pool“ и „What’s New Pussycat?“ за германското списание „Стърн“ в продължение на три дни, докато пребивава в спа център през 1981 г. – годината, в която синът й умира при зловещ инцидент.

Биазини, която също е актриса, заяви, че филмът „съдържа множество инсинуации, които са напълно неверни“, особено тази, че майка й, която умира на 43 години през 1982 г., е алкохоличка.

Аутопсия на тялото на Роми не е правена и затова не се знае със сигурност дали умира от сърдечен удар или се самоубива, след като изпива вино и успокоителни

„Ако се обърнете към всички режисьори и актьори, които са работили с нея, никой няма да ви каже, че тя е имала проблем с алкохола“, настоява дъщерята.

Последните месеци от живота Роми Шнайдер, са белязани от трагедията след смъртта на 14-годишния й син Дейвид, който загива при инцидент в дома на баба си и дядо си.

Според новия филм, актрисата е посещавала спа центъра в Киберон с надеждата да излекува зависимостта си от наркотици и алкохол след смъртта му. Дъщеря й, която е била 4-годишна, когато майка й умра, настоява, че актрисата е била там просто за да се възстанови и да отслабне.

„Тя ходеше всяка година в Киберон, за да се лиши от няколко килограма, като много други актриси, нещо, което винаги е правила. Не беше център за детоксикация, а просто спа“, твърди Биазини. „Искам хората да спрат да правят пари от лъжи.“

Мистерия все още обгражда смъртта на Шнайдер, която френският филмов идол Ален Делон нарича любовта на живота си.

Смята се, че е умряла от сърдечен удар след като е смесила болкоуспокоителни с вино, но парижкият лекар, който е разследвал смъртта й, отказва да направи аутопсия.

Продукцията „3 дни в Киберон“, представена тази година на Берлинале, тръгна по кината в Германия през април. Филмът излиза на екран във Франция на 13 юни.

- реклама -