билет самолет Росица Димитрова

Билет за извън борда! Ще решат ли 8 000 лева и една оставка проблемите на държавата?

Лято е! Светът е футбол!

В България-Европа зам.-министър подава оставка заради скъп билет за самолет!

Веднага ще кажа, че стоя плътно зад исканията на майките на деца с увреждания! Справедливи са, животът им е ад и да!-държавата трябва да реши окончателно проблема им! С цялостна стратегия, милосърдие и грижа!

Но абсолютно не съм съгласна да се прави ЧУТОВЕН скандал от една командировка в САЩ.

За протокола: Във всички ведомства билетите се купуват от протокола на съответното учреждение! Никой не очаква министърът да се занимава с това! Да, Бисер Петков е подписал заповедта за командировката. Навярно Петков подписва по десет такива на ден.

И какво стана?!?! Всички подскочиха, че Росица Димитрова пътувала в първа класа! Е и? Аз съм данъкоплатец! Нямам нищо против пътуването в бизнес класа, ако не е имало друга възможност! Сигурно щеше да стане медийна сензация и ако Димитрова беше зарязана някъде из летищата от нискотарифна авиокомпания. Но със сигурност нямаше да се стигне до оставка.

Та затова си мисля, че докато светът е футбол, по нашите географски ширини е много яко да се правят бури в чаша вода! Явно имаме недостиг на ИСТИНСКИ проблеми и са ни нужни крещящи скандали, за да убием лятната скука.

Смятам също, че ако уволнят протокола на социалното министерство, това няма да е достатъчен публичен линч! Затова Росица Димитрова си заминава… Добре де, и за да не им хареса и стане навик на държавните служители да пътуват луксозно!

Ако тези 8 000 лева ще решат по-СЕРИОЗНИТЕ грижи, жената със сигурност би ги върнала от собствената си сметка… Но системата не работи така! Няма начин тези пари да отидат при някой пенсионер, който би преживял с тях 3 години. Също така не е възможно тази сума да отиде при нуждаеща се майка на дете с увреждания! Знаете го много добре, така че всякакви подобни твърдения са несъстоятелни!

В заключение: Бедни сме и понеже това е така, един билет от 8000 лева ни извади очите! Предлагам да поработим върху това, държавата да забогатее, така щото бизнес класата да стане обичайното място за придвижване, да облекчим живота на майките и да вдигнем стандарта на пенсионерите. В противен случай ще се взираме до безкрай в мерцедесите на властта, имотите на богатите или в паницата на съседа!

Автор: Паолина Тотева

- реклама -