Бил Гейтс, пандемия, прогноза, милиардер

Бил Гейтс предупреди за опасност от „ваксинационен национализъм”

Основателят на Майкрософт Бил Гейтс предупреди за опасност от „ваксинационен национализъм“ и „небрежен подход“ към пандемията.

В интервю за „Зюззойче Цайтунг” той заяви, че е време да приемем пандемиите като част от нормалността. „Пандемиите са част от новото нормално, точно както са земетресенията, торнадото и климатичните промени“, посочи Гейтс.

Хората, които вземат управленски решения, не са били подготвени предварително за COVID-19, въпреки многократните предупреждения за вероятността от пандемия, подчерта милиардерът. Според него, няма добра комуникация относно опасностите от болестта.

„Ужасно е, че все още се налага да молим хората да правят жертви ”, за да спасим животи, каза той и заяви, че „трябва да си научим уроците”.

Бил Гейтс предупреди, че следващата пандемия може да бъде „десет пъти по-лоша от тази“, както и че „не сме подготвени за нея“.

Той призна, че хората са под напрежение и чувството за умора е „гигантско“, но все пак е добре да се знае, че вероятно по-голямата част от годината ще премине, преди животът да потече в обичайното си русло.

Спорен Гейтс, липсата на сътрудничество между страните е пропуснат шанс. „Никоя държава не може да се изправи самостоятелно в борбата си срещу пандемията“, каза той.

Гейтс, който се изявява като филантроп, каза за Ройтерс, че е шокиран от мащаба на „налудничавите“ и „злобни“ конспиративни теории, разпространявани за него в социалните мрежи по време на пандемията от COVID-19, но заяви, че би искал да установи, какво стои зад тях. 

че милиони постове в социалните мрежи с „налудничави конспиративни теории“ за него самия и за водещия американски експерт по заразни болести Антъни Фаучи вероятно са намерили привърженици заради комбинацията от страховитата пандемия от коронавируса и възхода на социалните медии.

„Никой не би могъл да предскаже, че аз и д-р Фаучи ще заемем такова значимо място в тези наистина злобни теории“, каза Гейтс и добави: „Много съм изненадан от това. Надявам се, че ще отмине“.

Някои от конспиративните теории включват твърдения, че Фаучи и Гейтс са създали пандемията, за да се опитат да контролират хората, че искат да спечелят от разпространението на Covid-19 и да използват ваксините, за да имплантират на населението чипове.

„Наистина ли хората вярват на подобни неща?“, запита Гейтс в интервюто.

Той похвали Фаучи и Франсис Колинс, ръководителя на Националния институт за здравеопазване като „умни“ и „чудесни хора“ и каза, че очаква с нетърпение да види как ще съумеят да работят ефективно с новото правителство на Джо Байдън.

 

- реклама -