Бил Гейтс

Бил Гейтс дарява 10 милиона долара за мерки срещу коронавируса

Основателят на „Майкрософт“, милиардерът Бил Гейтс и съпругата му Мелинда  даряват 10 милиона долара за мерки срещу разпространението на коронавируса 2019-nCoV в Китай и Африка. Това се казва в съобщение, публикувано на уебсайта на фондацията „Bill & Melinda Gates Foundation“.

„Фондацията за Бил и Мелинда Гейтс днес обяви, че скоростно отделя 10 милиона долара спешна помощ и съответната техническа поддръжка, за да помогне на онези, които се борят с разпространението на вируса в Китай и Африка. Това ще засили усилията за ограничаване на глобалното разпространение на коронавирус 2019-nCoV“, се казва в изявлението.

Средствата ще бъдат разделени поравно между Китай и центровете за контрол и превенция на заболяванията в Африка.

На 31 декември 2019 г. китайските власти информират Световната здравна организация за огнище на неизвестна пневмония в град Ухан, разположен в централната част на страната. Експертите са установили причинителя на заболяването – това е коронавирус 2019-nCoV.

Общият брой на заразените в континентален Китай достигна 2744, от които 80 са починали.

Извън континенталния Китай е съобщено за инфекции в Хонконг, Макао, Тайван, Тайланд, Япония, Южна Корея, САЩ, Канада, Виетнам, Сингапур, Непал, Франция, Австралия и Малайзия.

- реклама -