Биков: Предложенията на ПП са като на телефонни измамници

Биков: Предложенията на ПП са като на телефонни измамници. „Продължаваме промяната“ са в изолация, „Демократична България“ от кумова срама казаха, че ще подкрепят декларацията им, този смешен документ, каза пред bTV Тома Биков от ГЕРБ.

„Прегледахме това, което „Продължаваме промяната“ изпрати.

То е симптом на политическа неграмотност. Ако декларацията им се гледа в парламента, то тя ще трябва да премине през всички комисии.

Не можем да разберем обаче тя какво е – нещо като полууправленска програма с конкретни мерки, а в същото време е пропуснат секторът на земеделието, който не е маловажен. Регионалното развитие също не присъства“.

„Според мен те са седнали между Коледа и Нова година,

между две софри и са написали нещо. Националните цели, които представят, ние ги предложихме преди 3 седмици. Виждам липса на фантазия. Ние предложихме професор за премиер, а те академик“, посочи още той.

„Около коледните празници потъна новината, че удължаването на бюджета за 2023 г.  беше прието с гласовете на ГЕРБ, ДПС и „Демократична България“.

„Демократична България“ и „Продължаваме промяната“

бяха на противоположни позиции по отношение на бюджета. Как двете формации ще управляват заедно при липса на съгласие за бюджета“, запита Биков. Според него вторият мандат е обречен, а декларацията на ПП трябва да бъде изтеглена.

- реклама -