Снимка: кадър БНТ

Биков: Първото условие, за да се реши кризата с газа е Петков и Василев да не участват в това решение

Асен Василев направи достатъчно, за да бъдем в тази тежка криза и за мен би било добре да спре да дава акъл.

Това каза Тома Биков от ГЕРБ пред журналисти, след като партията регистрира листите си в София за предстоящите на 2 октомври предсрочни избори за парламент.

По думите на Биков бившият финансов министър е объркал 3 бюджета и е „забъркал каши“, които следвашите години може би ще страната ще се опитва да решава.

„Аз нямам оперативна информация за слотовете, защото ние не сме в управлението, но се надяваме да не останем без газ през зимата“, посочи Биков.

Той припомни, че ГЕРБ са предложили решение, но то изисква време. „Нашето правителство 2018-та е резервирало 500 милиона куб. метра газ в Гърция, можем през „Балкански поток“ да направим търг за милиард и половина, имаме и 1 млрд. азерски газ – между другото,

договори, подписани не от Асен Василев и Кирил Петков, а от Бойко Борисов, а част от тях и от Георги Първанов.

Имаме и газовата връзка с Гърция, която нашето парвителство започна да изгражда, а Кирил Петков забави“, категоричен бе Биков.

Според него кризата с газа може да се реши при условие. „Първото условие тази криза да се реши е в нейното решение да не участват Кирил Петков и Асен Василев“.

По думите на Биков ГЕРБ нямат съмнения, че ще спечелят изборите. Партията ще представи антикризисна програма в следвщаите дни – средносрочна и дългосрочна. И очаква другите партии да направят същото.

- реклама -