Биха инжекция на Володимир Зеленски за подсилване на гласните струни

Президентът на Украйна Володимир Зеленски постави световен рекорд, като даде пресконференция, продължила 14 часа. За рекорда съобщиха от канцеларията на Зеленски – те я обявиха за най-дълга пресконференция на държавен лидер. Събитието беше наречено „медиен маратон“. Досегашният се държеше от президента на Беларус Александър Лукашенко с пресконференция над седем часа, отбелязва Франс прес.

Преди рекордната пресконференция Зеленски е получил инжекции за подсилване на гласните струни.

Зеленски обсъди редица теми със стотици журналисти – конфликтът в Източна Украйна, отношенията с Русия и телефонния си разговор с Доналд Тръмп, заради който президентът на САЩ сега е заплашен с процедура за импийчмънт от демократите.

Украинският президент каза, че не е сигурен дали ще разреши на сътрудника си Андрий Ермак да даде показания в САЩ по разследването за импийчмънт на Тръмп.

Ермак се срещна в Мадрид с личния адвокат на Тръмп Руди Джулиани няколко дни след телефонния разговор от 25 юли между двамата президенти, в който Тръмп прикани Зеленски да разследва бившия вицепрезидент Джо Байдън.

Зеленски заяви, че е против автономия на Донбас.

„Не вярвам на анкетите, че 34 процента от хората в страната ни подкрепят отделяне на тези територии. Не съм готов да дам статут на автономия на тези територии“ на Източна Украйна, заяви Зеленски. Той добави, че след изтеглянето на войските от Донбас там според него трябва да останат украинската полиция и миротворците от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа.

- реклама -